Over ons

Ons enthousiast en deskundig team staat voor u en de leerlingen klaar om de kinderen een veilige- en respectvolle leeromgeving te bieden. Wij werken vanuit een stabiel fundament met aandacht voor orde, structuur en veiligheid.

Ons onderwijs is gericht op handelingsgericht werken. Dit betekent dat er binnen de kernvakken Rekenen, Taal en Lezen wordt gewerkt met 3 onderwijsarrangementen oftewel differentiatie op de wijze van instructie en verwerking.
De groepen 5 t/m 8 maken gebruik van een eigen chromebook voor de digitale verwerking van de hoofdvakken. Daarnaast maken we gebruik van coöperatieve werkvormen waarbij kinderen interactief bezig zijn.

Dit schooljaar heeft lezen  onze prioriteit en hebben we aandacht voor veel verschillende leesactiviteiten. Ons doel is dat leerlingen met veel enthousiasme gaan lezen en daarbij heel veel leesplezier ervaren.

Komend jaar zullen wij ongeveer 220 leerlingen huisvesten over 9 jaarklassen verdeeld . We werken met homogene groepen en worden in de groepen 3 t/m 7 ondersteund door twee onderwijsassistenten.

Dit volledig gerenoveerde gebouw biedt de leerlingen een optimale en eigentijdse omgeving om zo goed mogelijk hun onderwijs te volgen. We zijn trots op onze moderne uitstraling en eigentijds onderwijs.
Basisschool de Diabolo heeft een centrale ligging binnen Kerkrade en is goed bereikbaar.

De groepen 1 t/m 2 hebben een aparte ingang en beschikken over een eigen speelplaats. Ouders zijn van harte welkom en mogen met de kinderen mee de klas in.
De groepen 3 t/m 4 komen binnen via de hoofdingang binnen en de groepen 5 t/m 8 hebben de ingang via de bovenbouw. De leerlingen komen nadat de zoemer is geweest zelfstandig naar binnen.

Communicatie

Wij vinden een goede communicatie tussen ouders – kind en school heel belangrijk. Ouders spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van de schoolontwikkeling van het kind. We gebruiken verschillende manier om ouders te informeren. De ouders zijn van harte welkom op onze school

Diversiteit

Bij ons op school is er aandacht en begrip voor verschillen tussen kinderen. We bieden een rijke leeromgeving waarbinnen elk kind zich kan ontwikkelen en ontplooien binnen haar/zijn mogelijkheden.

Onderzoek

Wij vinden een goede communicatie tussen ouders – kind en school heel belangrijk. Ouders spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van de schoolontwikkeling van het kind. We gebruiken verschillende manier om ouders te informeren. De ouders zijn van harte welkom op onze school.

Structuur

Bij ons op school werken we met vaste structuren. Tijdens de start van het schooljaar zetten wij de Gouden weken in. Na elke kleine pauze leeskwartier, leerkrachten geven les via het EDI model, 2 keer per week gymlessen en minimaal 2 uur per week creatieve vakken.

Klaar voor jouw volgende stap?

Kom bij ons werken! Bekijk alle vacatures van de verschillende regio’s

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details